Hjem|Sjakkbutikken

Sjakkbøker, gratis informasjon, sjakk-kurs, tips og råd. Sjakk er idrett!

 • Sjakk er et spill for to personer som spiller på et 8×8 brett. Radene er nummerert fra 1 til 8, mens linjene har en bokstavbetegnelse a til h. Partiet starter ved at hvit flytter en brikke. Vi sier at han eller hun gjør et trekk. Deretter gjør svart et trekk, hvit gjør sitt neste og slik annenhver gang. Det er ikke lov å gjøre to trekk på rad og ikke lov å stå over. Nå må vi finne ut hvordan den enkelte typen brikke skal flyttes... Fra Sjakk.info til deg: LAST NED GRATIS !
 • Dette er ikke bare en lærebok for deg som er ukjent med selv sjakkens enkleste regler eller deg som allerede har spilt en del, men som kunne tenke deg en mer grunnleggende forståelse av sjakkens mysterier. Det er også en introduksjon til sjakkens verden både på og utenfor brettet. Jeg håper å kunne vekke interesse ikke bare for lekre kombinasjoner og langsiktige strategiske vurderinger, men også for de personligheter og mennesker som har preget vår sjakkhistorie. Det er kanskje på sin plass med en liten advarsel. Sjakk er farlig vanedannende! Last ned gratis!
 • Har du lyst til å bli sjakkinstruktør, men er ikke sikker på om du er god nok? Denne informasjonen hjelper deg! For lærere, klubbtrenere, foreldre mfl.! Ofte vil instruktøren også være “nybegynner”, enten fordi han/hun mangler erfaring som sjakkspiller, eller fordi han/hun mangler erfaring med undervisning eller kanskje mangler han/hun begge deler. Fortvil ikke - hvis du kan gi deltakerne mulighet til å spille sjakk, vil de fleste problemer løse seg etterhvert som de oppstår. Last ned gratis!
 • Det å mestre sjakk er ikke enkelt. Du må lære deg å være svært beskyttende overfor dine brikker, mer aggressiv overfor din motstander. Du kan ALDRI være sikker på at du definitivt skal kunne vinne en kamp. Imidlertid - denne lettleste artikkelen vil garantert øke dine vinnersjanser i sjakk! Lykke til! Last ned gratis!
 • Hovedformålet for redaktøren for disse sidene har vært å unngå feilen ved å forenkle åpninger, og ved å gi studenten (eleven) kun trekk som er anerkjent for å være best, både i angrep og forsvar. Ved å spille forsiktig de illustrerende spillene, vil eleven også se ved hver åpning de variasjonene erfarne spillere gjør i samsvar med omstendighetene. Til denne boken er spillene av utmerkede spillere fra forskjellige nasjoner gjennomgått, klassifisert etter de forskjellige åpningene. Med dette vil leseren finne kombinasjonen av geni og ferdighet i gamle helter som Philidor, Morphy, Staunton, Anderssen, Harrwitz, Evans, Montgomery og Cochrane, sammen med nyere mestere som Lasker, Steinitz, Schlechter, Pillsbury, Marshall, Tarrasch, Janowsky, Tchigorin. The Blue Book of Chess! Last ned gratis!

 • Off the Wall Chess Trivia er full av mange kjente fakta, historiske perler og fantastiske historier - alt du kan tenke deg som definerer sjakk. Enten du er en sjakk entusiast eller bare en hobbyspiller, vil du bli glad, overrasket og underholdt av denne boken. Her er et par godbiter å tenke på: Visste du at Bobby Fischer, Barbra Streissand, samt stormester Raymond Weinstein alle gikk på Eramus skole sammen? Eller at Humphrey Bogart inviterte fremmede på 5-minutters sjakk for 50 cent pr. spill på parlors i New York, Times Square? Disse fascinerende småhistoriene, sammen med mye annet du sikkert aldri har tenkt på at du har ønsket å vite om sjakk, finnes i denne e-boken som er lett å lese. God lesing! Last ned gratis!
 • En ny bok som gir endel generell og litt konkret forståelse om åpningsspillet for spillere med ratingstyrke inntil cirka 1000-1200, og ikke bare "for Kids" som navnet sier.

  Boken gir blant annet supplerende stoff med flere gode eksempler som leseren og instruktøren kan bruke.

  Last ned GRATIS !

 • Denne boken er mer en lese-introduksjon til personen og fenomenet Bobby Fischer enn forståelse av trekkene hans på sjakkbrettet. Boken avslutter riktignok med ti utvalgte partier som blir kommentert på en kortfattet og grei måte.

  Forfatteren fokuserer på både Bobbys "glory og tragedy", og med en liten overvekt på hans utfordrende liv etter verdensmesterskapet i 1972.På dette området har boken endel nytt å by på og er godt illustrert.

  Last ned GRATIS !

 • En systematisk, innholdsrik og forbausende rimelig lære- og øvingsbok i enkel mattsetting. Boka har ganske mye tekst og er ikke spesielt for (små) barn som antydet, men er ellers utmerket!

  Nivået er fra nybegynner og et stykke oppover, og gir ikke minst sjakklæreren mye ekstra stoff i en systematisk orden med rikelig andel øvingsoppgaver. Kapitlene og eksemplene er i hovedsak sortert etter hvilke brikker som setter matt, og dermed blir det en god innføring i bruken av de enkelte brikketypene.

  Boken bruker sjakknotasjon for fullt, men for nybegynnere og særlig de unge er det da litt dumt at bokstaver og tall mangler på alle sjakkdiagrammene. Denne fine boken er faktisk "Checkmate... for Everybody" (except for Children without help)...

  Last ned GRATIS !

 • Magnus Carlsen blir her presentert i et enda mer imponerende selskap enn noen gang, som én av sjakkhistoriens fem "Heroes of Classical Chess". Boka forteller om spillernes liv og karriere og fokuserer på sju utvalgte partier av hver av Akiba Rubinstein (1882-1961), Vassilij Smyslov (1921-), Robert Fischer (1943-2008), Viswanathan Anand (1969-) og Magnus Carlsen (1990-).

  Først og fremst er dette en inspirerende samling av utvalgte flotte og tilnærmet helstøpte partier med svært oppdaterte og forfriskende kommentarer. En svært instruktiv partisamling å anbefale for den som ikke har sett alt mulig fra før og samtidig et slags "must" for oss som har mye og har sett ganske mye, men gjerne ser igjen noe av det beste med klargjørende og leseverdige kommentarer.

 • For alle nivåer! Chess For Dummies, 2. utgave, gir leserne en oppdatert guide til den vide verden av sjakk. Boken er lett å forstå, forklaringer av spillet og dets komponenter er forståelig. Boken er et "must" for dem som ønsker å utvikle sin interesse for sjakk og samtidig ser etter en ekstra personlig mulighet i spillet. Boken har innledende kapitler og introduserer leserne til ulike perspektiver på sjakk fra strategi og etikett, til å vinne defensive og fremadstormende hemmeligheter.

  Som forfatteren selv sier: "For all levels of chess players, Chess For Dummies, 2nd Edition, brings readers an updated guide to the wide world of chess. Offering easily-understood explanations of the game and its components, this book is a must have for those developing an interest or looking for an extra edge in chess.

  Provides introductory chapters and then introduces readers to different perspectives on chess from strategy and etiquette, to winning defensive and offensive secrets."

 • Euwe og Meidens klassiker fra 1968 som stadig kommer i nye opplag. Forfatterne går gjennom åpningene temmelig nøye trekk for trekk, framfor alt ved å vise viktige sjakkprinsipper og nyanser gjennom (reelt avgjørende) feil som amatørene gjør tidlig i spillet. Men i virkeligheten er det nesten like mye en generell lærebok og en bok om god og mindre god planlegging. Boka har 25 nøye forklarte partier spilt mellom mestere og amatører som forfatterne har anonymisert. Det smarte er at den store styrkeforskjellen gjør læringen tydeligere enn i de fleste mesterpartier. Åpninger som er representert gjennom flere enn ett parti, er Italiensk, Firspringerspill, Fransk, Skandinavisk og Dronninggambit.
 • En sjakkpsykologisk bok av en israelsk FM som også er profesjonell psykolog. Kapitlene i denne "djevelske" boka har friske navn.

  1. The Nature of Tricky Chess
  2. Raising the tension to boiling point
  3. Coffeehouse chess
  4. Not so elementary, my dear Watson
  5. Peculiar moves
  6. Principled Issues of 'Tricky Chess': Twists and turns
  7. The trap vs blunder dilemma
  8. Methods of conducting 'tricky chess': Illustrative Games
  9. Assesment and Implementation: An evaluation of tricksy chess
  10. Transforming into a 'tricky chess' player
 • Denne boken sparer deg for mange timer, med prøve-og-feile løsninger. Dette er en utrolig bra bok for spontan visning og drilling av svært viktige sjakktemaer, framfor alt klassiske og i stor grad elegante taktiske motiver i midtspillet, men også viktige finesser i sluttspillet. Her er det ingen lange kapitler og tekster, bare fire oppgavestillinger på hver venstreside og løsning og forklaring av dem på høyresiden. Sist i boka kommer et nyttig emneregister. Dette er en bok for klassisk sjakkdannelse med erfaringer ikke minst fra sovjetisk sjakk som Lev Alburt hoppet av fra til USA.

 • I Nottingham 1936 var det første gang fire regjerende eller tidligere verdensmestere møttes i en turnering: Lasker, Capablanca, Aljechin og Euwe. De spilte mot blant andre de unge nye stjernene Botvinnik, Fine, Flohr og Reshevsky. Dette er den siste av Aljechins betydelige turneringsbøker, der han selv kommenterer alle partiene, i en smakfull nyutgave (21st Century Edition) med flere diagrammer og selvfølgelig riktig notasjon. Forord til den nye utgaven er skrevet av stormester Andy Soltis. Boken er en skikkelig klassiker. Anbefales!