Sjakk-kurs: Kursbeskrivelse

! Kursbeskrivelse

Sjakk er et fantastisk spill! Her presenterer vi et komplett kurs i sjakk for voksne nybegynnere uten noen kunnskaper om sjakkspill. Kurset inneholder grunnleggende sjakkteori for sjakkspillere med inntil omtrent 1100 i rating (spillestyrke), slik at 

også litt erfarne sjakkspillere vil ha noe utbytte av å gjennomgå dette kursopplegget. I hvert fall de siste kapitlene i kurset.

Kurset gir deg en innføring, en grunnmur, i sjakk som er et mer enn tilstrekkelig kunnskapsgrunnlag for voksne som skal undervise på sjakk-kurs for barn, med utgangspunkt i bøkene Sjakkskolen 1 og Sjakkskolen 2. Det er stort sett disse sjakklærebøkene som brukes på sjakk-kursene for barn i Norge. Kurset er også beregnet på personer som ønsker å begynne å spille sjakk i B-klassen i klubbturneringer og/eller delta i klasse 5, nybegynnerklassen, i NM i sjakk.

Selv om dette kurset primært er laget til bruk som læremateriell for sjakk-kurs med instruktør og klasseromsundervisning, er det fullt mulig å ta det på egenhånd som selvstudium. Imidlertid krever det litt selvdisiplin og viljestyrke.

Sjakkurs

Kurset er utviklet av Vidar og Vegard Stensen fra Tromsø. Vidar har allsidig erfaring som lærer og flere års erfaring med å holde sjakk-kurs for barn i regi av Tromsø sjakklubbs ungdom (TSKu). Vegard er klubbspiller i Tromsø sjakklubb (TSK) og har også flere års erfaring med å holde sjakk-kurs i regi av Tromsø sjakklubbs ungdom.

For å kunne gjennomføre kurset, trenger du i utgangspunktet bøkene Sjakkskolen 1 og Sjakkskolen 2, imidlertid er det fullt mulig å få med seg det aller meste fra dette kurset ved å lese for eksempel deler av Simon Agdesteins sjakkbok i stedet. Det finnes også et stort utvalg av bøker, direkte tilgjengelig for nedlastning – i vår butikk.

Til kurset trenger du en PC med sjakkprogrammet Chessmaster, eventuelt et annet sjakkprogram. Alle øvinger i kurset er basert på bruk av sjakkprogram, så du trenger egentlig ikke å ha noen andre å spille sjakk sammen med, selv om det selvfølgelig er kjekt å ha noen å spille med en gang i blant. Det kan fort bli litt ensformig og kjedelig å bare spille alene mot et sjakkprogram. Men sjakkprogrammet har alltid lyst til å spille. Kontakt oss dersom du ikke har programmet Chessmaster, vi hjelper deg gjerne.

Vi ønsker deg lykke til !

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv