Nyttig informasjon fra Sjakk.info

- bli en bedre sjakkspiller!

Henrik Albert Carlsen

Henrik Albert Carlsen

Faren til Magnus Carlsen, har vært en viktig støttespiller for Magnus gjennom hele hans karriere. Henrik var en tidligere sjakkspiller og lærte Magnus å spille sjakk da han var bare fem år gammel.

Les mer
Magnus Carlsen

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen er en av verdens mest suksessfulle sjakkspillere og regnes av mange som den beste sjakkspilleren i historien.

Les mer
Line Andersen - dnl

Line Andersen

Line Andersen var/er en norsk journalist fra Oslo. Hun er kjent som en profilert programleder og sportsreporter i NRK Sport frem til 2019.

Les mer
Sjakk-verdens eldste brettspill

Verdens eldste brettspill

Det er kjent for å være et spill som involverer strategi, taktikk og konsentrasjon. Mens mange mennesker spiller sjakk som en hobby, kan det også være en verdifull ressurs for barns utvikling.

Les mer

12 grunnprinsipper i sjakk!

Her forteller vi deg de grunnleggende prinsippene du som sjakkspiller må kunne. Ved å følge disse prinsipper vil du raskt se at ditt mestringsnivå når nye høyder, og du vil føle et behov for å ta fatt på nye, mer komplekse sjakkutfordringer.

Les mer
Ellen Øen Carlsen

Ellen Øen Carlsen

Ellen Øen Carlsen er en viktig person i livet til sjakkgeniet Magnus Carlsen. Som storesøster har hun spilt en betydelig rolle i hans utvikling som sjakkspiller og som et viktig og støttende familiemedlem.

Les mer

Lær deg notasjon !

Det finnes uttallige lærebøker om sjakk, både åpningsspill, midtspill og sluttspill. Sjakknotasjon er imidlertid et system for å skrive ned gangen

Les mer
Lær grunnleggende sjakk:
Sjakk-kurs
Handlekurv