Henrik Albert Carlsen

Faren til Magnus Carlsen, har vært en viktig støttespiller for Magnus gjennom hele hans karriere. Henrik var en tidligere sjakkspiller og lærte Magnus å spille sjakk da han var bare fem år gammel.

Henrik Albert Carlsen, faren til Magnus Carlsen, har vært en viktig støttespiller for Magnus gjennom hele hans karriere. Henrik var en tidligere sjakkspiller og lærte Magnus å spille sjakk da han var bare fem år gammel. Henrik og hans kone, Sigrun, har støttet Magnus i hans karriere og har vært til stede under mange av hans turneringer og mesterskap.

Henrik har også spilt en aktiv rolle i å hjelpe Magnus med hans forretningsvirksomhet. Han har fungert som en rådgiver og forretningspartner for Magnus, og har bidratt til å bygge opp selskapet Play Magnus, som utvikler sjakkprogramvare og spill.

Det er ikke kjent hva Henrik Albert Carlsen tjener hvert år, da han ikke er en offentlig person og ikke har deltatt i noen offentlige diskusjoner om sin inntekt eller formue. Det er imidlertid kjent at Magnus Carlsen har en nettoformue på rundt 80 millioner amerikanske dollar, ifølge Forbes Magazine.

Henrik Albert Carlsen lever et relativt privat liv sammen med sin kone Sigrun og deres to sønner, Magnus og Inge. Familien bor i Lommedalen, en forstad til Oslo, og de er kjent for å være en tett og kjærlig familie. Henrik og Sigrun har begge vært aktive støttespillere for Magnus gjennom hans karriere, og de har vært til stede ved mange av hans turneringer og mesterskap.

Henrik Albert Carlsen har vært en viktig person i Magnus Carlsens liv fra starten av hans sjakk-karriere. Som en tidligere sjakkspiller selv, lærte han Magnus å spille sjakk da han var bare fem år gammel, og har vært en støttende og oppmuntrende tilstedeværelse i hans liv og karriere siden da.

Henrik har også spilt en aktiv rolle i å hjelpe Magnus med hans forretningsvirksomhet. Som en erfaren forretningsmann har han fungert som en rådgiver og forretningspartner for Magnus, og har bidratt til å bygge opp selskapet Play Magnus, som utvikler sjakkprogramvare og spill.

I tillegg til sin rolle som støttespiller og forretningspartner har Henrik også vært en viktig person i å hjelpe Magnus med å navigere gjennom noen av de utfordringene han har møtt i løpet av sin karriere. For eksempel har han hjulpet Magnus med å takle mediaoppmerksomheten og presset som følger med å være en verdensmester i sjakk.

Henrik Albert Carlsen har også hatt en lang karriere utenfor sjakk. Han har jobbet som forretningsmann og har hatt flere lederstillinger i ulike norske selskaper. Han har også vært aktiv innenfor frivillig arbeid og har jobbet med flere organisasjoner som støtter ungdomsarbeid og utvikling.

Henrik og hans kone, Sigrun, ingeniører innen henholdsvis kjemi og informatikk. Han har 4 barn: Magnus, storesøster Ellen og lillesøstrene Ingrid og Signe. Familien bodde ett år i Esbo, utenfor Finlands hovedstad Helsingfors, etterfulgt av et opphold i Belgias hovedstad Brussel, før de i 1997 vendte tilbake til Lommedalen i Bærum. De flyttet senere til Haslum. I 2015 kjøpte Carlsen et eget hus i Holmenkollen.

Henrik Albert Carlsen har vært, og er, en viktig støttespiller og rådgiver for Magnus Carlsen gjennom hans karriere, han spiller en aktiv rolle i å hjelpe Magnus med hans forretningsvirksomhet. Henrik Albert Carslen lever et privat liv sammen med sin kone og familie, og de er kjent for å være en tett og kjærlig familie.

Del denne artikkelen:

Facebook
X / Twitter

Mer nyttig lesestoff om sjakk - Se her:

Sjakk-verdens eldste brettspill

Verdens eldste brettspill

Det er kjent for å være et spill som involverer strategi, taktikk og konsentrasjon. Mens mange mennesker spiller sjakk som en hobby, kan det også være en verdifull ressurs for barns utvikling.

Les mer »
Handlekurv