Espen Agdestein

Espen Agdestein er tidligere manager for verdensmesteren i sjakk, Magnus Carlsen

Espen Agdestein (født 7. februar 1965) er tidligere manager for tidligere sjakkverdensmester Magnus Carlsen (til 2021). Han er bror til stormester i sjakk og tidligere trener for Magnus Carlsen, Simen Agdestein, og er selv FIDE-mester, med en FIDE-rating på 2372.

Agdestein er en av medgründerne og partnerne til Idekapital, det største venturekapitalfondet i Norge. Idekapital forvalter over 500 millioner kroner og investerer i norske oppstartsbedrifter med behov for vekstkapital. Han grunnla Idekapital sammen med Anders Brandt, Rune Holen og Kristian Øvsthus.

Han er deleier og sitter i styret i Magnus Carlsens selskap Play Magnus, der Anders Brandt er styreleder og Kate Murphy er administrerende direktør. Espen sa at «Play Magnus» er Magnus Carlsens verktøy for å bringe sjakk til verden».

Agdestein var Carlsens leder fra 2009, og ifølge et intervju i Stavanger Aftenblad tidligere, «..viste det seg at jobben som leder for Carlsen ble mer hektisk enn jeg først forventet….»

Han grunnla magasinet Art of Taste i 2001 som senere ble kjøpt av Hjemmet Mortensen i 2006. Agdestein jobbet som direktør i Hjemmet Mortensen fra 2006-2009. Han sa opp jobben som direktør for å begynne å jobbe som Carlsens leder.

All ære til Espen Agdestein!

Del denne artikkelen:

Facebook
X / Twitter

Mer nyttig lesestoff om sjakk - Se her:

3 regler som kan hjelpe deg

3 regler som kan hjelpe deg

Selvfølgelig, noen spillere er svakere og dermed lettere å spille mot, noen spillere er sterkere og dermed vanskeligere å spille mot. Men stiller du deg spørsmål om hvorfor denne spilleren

Les mer »
Line Andersen - dnl

Line Andersen

Line Andersen var/er en norsk journalist fra Oslo. Hun er kjent som en profilert programleder og sportsreporter i NRK Sport frem til 2019.

Les mer »
Handlekurv